Запрошуємо до участі!

Національний заповідник «Гетьманська столиця» оголошує про проведення ХІІ Обласного музичного фестивалю-конкурсу молодих виконавців імені Андрія Розумовського!

Андрій Розумовський – син українського гетьмана Кирила Розумовського, народився 22 жовтня 1752 р. в м. Глухів, він завжди підкреслював своє українське, козацько-гетьманське походження.

Розвинутий мистецьким смак Андрія допоміг реалізувати та підтримати видатних представників Віденської класичної школи: Йозефа Гайдна, Вольфранга Амадея Моцарта. Особлива сторінка його життя та діяльності – це дружба та підтримка Людвіга ван Бетховена, що збагатила світ видатними творами: Симфоніями  № 5 і 6 та Струнними квартетами № 7, 8 і 9, які розвинули нову епоху в історії музичного мистецтва. У період знайомства та взаємовпливу двох талановитих постатей: Андрія Розумовського та Людвіга ван Бетховена, світ отримав ще одну геніальну композицію – «Ода до радості».

Андрію Розумовському вдалося вписати прізвище своєї родини в європейське музичне мистецтво та своєю меценатською діяльністю підтвердити, що Україна завжди була частиною культурного європейського простору.

Обласний музичний фестиваль-конкурс молодих виконавців імені Андрія Розумовського – це виявлення талановитої молоді, яка на прикладі життєвого шляху Андрія Розумовського має усвідомити внесок українських діячів у світову систему культурних цінностей.

Ми запрошуємо учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів взяти участь у конкурсі.

Зверніть увагу, фестиваль відбудеться в онлайн  форматі.

Інформаційний лист  та бланк заявки: 

Контактна особа з організаційних питань – Юлія Фурсова  

тел.: +380683652198

e-mail: b.palaz@ukr.net

Каса