Вітаємо з Днем Державного Прапора України!

Для кожної країни важливим символом державотворення є прапор. Він виступає правовим знаком, що складається за визначеними законами і правилами. Прапор розкриває історичні традиції становлення держави, якій належить, та слугує постійним знаком її вирізнення.

Українське прапорництво почало розвиватися одночасно з європейським. Особливе місце в історії України займають прапори періоду Війська Запорозького. Досягнення тих часів мали значний вплив і на пізніші формування національної символіки – і в часи Української Народної Республіки, і при становленні Незалежної України наприкінці ХХ століття.

Шануючи державні символи України, ми проявляємо свою національну самосвідомість, громадянську позицію, патріотизм та гордість за свою Батьківщину.

Для кожного з нас Державний Прапор України особливого значення набуває сьогодні, коли ми ведемо боротьбу з ворогом. Він є втіленням національної єдності, честі та гідності. Саме цей символ доносить самобутність та спадкоємність державотворчих традицій та цінностей українського народу.

Разом до перемоги! Все буде Україна! ?? ❤️

P.S. На ? Урочисте відкриття 30-метрового, найвищого в Чернігівській області Державного прапора України у рамках реалізації проєкту «Найбільший Прапор України». Батурин, 22 серпня 2021 року.

Каса