Благодійницькі проєкти для Гетьманської столиці!

Друзі! У 2021 році підтримка наших благодійників дала можливість нам розкривати тему історії української державності в різних напрямках:

Конотопська благодійна організація «Світанок», почесним президентом якої є Євген Сур, придбала для експозицій заповідника ряд унікальних предметів: ікони ХVII та ХІХ ст., віяло ХVIIІ ст., книги ХVIIІ-ХІХ ст. та багато інших, профінансувала виготовлення копій предметів із зібрань музеїв України та світу, як-то каптан та камзол гетьмана Кирила Розумовського та інші. Нові експонати вже зараз зайняли своє достойне місце у експозиціях і виставках заповідника!

Олександр Кочубей профінансував реставрацію унікального експоната – барельєфа Петра Аркадійовича Кочубея. Реставрація триває. Її проводять фахівці Національного заповідника «Києво-Печерська лавра».

ТОВ «Агрі-Сейм» спрямувало кошти на оновлення експозиції Будинку генерального судді Василя Кочубея. На даний час триває активна робота над її проектом.

Конотопська благодійна організація «Світанок» та Лідія Ткачук – президент Українського національного музею в Чикаго профінансували реконструкцію образів історичних героїв, які «ожили» у наших нових театралізованих та імерсивних екскурсіях. Тепер у музеях «Гетьманської столиці» можна легко познайомитися з історичними персоналіями  – Мотрею Кочубей та господинею Козацького двору. Ці екскурсії стали справжнім трендом нинішнього туристичного сезону і популярність їх зростає.

Організація «Світанок» продовжила традицію своєї фінансової підтримки дитячих проектів «Гетьманської столиці» – конкурсу «Розум-фест» та Обласного музичного фестивалю-конкурсу імені Андрія Розумовського, а також долучилася до проведення культурно-мистецького заходу «Мазепа. Шлях до Батурина».

Завдяки таким людям неможна не повірити у добро, відродження і розбудову української культури!

P.S. Доброзиждущим рукам і покажи, і поможи. Святую силу ниспошли. (с) Тарас Шевченко.

Каса